ORTODONCIJA

Izrastanjem prvih zubi u djeteta počinje se formirati zubni niz koji će vremenom definirati funkciju zubi, ali i osmijeh djeteta. Osim što se formiraju zubi i zubni niz, oblikuje se i potporni aparat zuba. Uslijed djelovanja raznih sila u ustima zubi mogu promijeniti smjer rasta te poremetiti funkcionalnost zuba, ali i cijele čeljusti. Kako do toga ne bi došlo, brine se ortodoncija.

Ortodoncija je stomatološka disciplina koja se brine o pravilnom formiranju zubi i njihovog potpornog aparata. Namijenjena je svim uzrastima. Od rane životne dobi treba početi brinuti o pravilnom razvoj žvačnog aparata, no ortodoncija može pomoći i odraslim osobama s posebnim rješenjima prilagođenima njihovoj životnoj dobi.

Zašto se preporuča ispravljanje zubi?
Nepravilan položaj zube ne mora uzrokovati bol ili nelagodu, no može izazvati niz drugih problema kao što su: nepravilan zagriz, problemi u govoru, teško održavanje oralne higijene, probleme u disanju i sl. Korigiranjem položaja zubi svi ovi problemi će biti otklonjeni te će pacijent, osim pune funkcionalnosti zubi, imati i značajnu estetsku korist.

Prelčeva 53

10360 Sesvete

091 2009 099

Nazovite nas

Radno vrijeme

Po dogovoru

Pošaljite nam upit

ordinacijasesvete@gmail.com
Nazovite nas