ZUBNI IMPLANTATI

Zubni implantati su titanski vijci koji se ugrađuju u čeljust kao zamjena za izgubljene zube. Bilo da Vam nedostaje jedan ili više zubi, implantati su jedno od najboljih rješenja za njihovu nadoknadu. Sam implantat nadomješta korijen zuba na koji kasnije ide krunica ili služi kao nosač mosta ili pak proteze.

Jeste li kandidat za implantate znati ćemo nakon detaljnog kliničkog pregleda i anamneze te analize odgovarajućeg 3D rentgena (CBCT-a).

Sama ugradnja implantata radi se u lokalnoj anesteziji te je sam zahvat bezbolan. Nakon toga čeka se određeno vrijeme da implantat sraste s kosti u koju je ugrađen (3 – 6 mjeseci). Na redovitim kontrolama odlučujemo kada je implantat spreman za opterećenje protetskim nadomjestkom.

Najveća prednost zubnih implantata jest mogućnost potpune rekonstrukcije izgubljenog zuba, puno manji gubitk kosti nego što je slučaj kad se izrađuju zubni mostovi ili proteze te izostanak brušenja susjednih zubi.

Zubni implantati zahtijevaju odličnu higijenu i čišćenje te redovite godišnje preglede što je neophodno za njihovo pravilno funkcioniranje i trajnost.

Prelčeva 53

10360 Sesvete

091 2009 099

Nazovite nas

Radno vrijeme

Po dogovoru

Pošaljite nam upit

ordinacijasesvete@gmail.com
Nazovite nas